Lasje so tako kot koža izpostavljeni vplivom UV-žarkov in zato potrebujejo posebno nego. Sončni žarki, veter, slana voda ali klor lasem zelo škodujejo. Nežna luskasta povrhnjica postane hrapava, lasje izsušeni in krhki. Lasne konice imajo zaradi tega pogosto  slamnat videz, barva las pa sčasoma zbledi. Ne glede na to, ali imate naravno barvo ali pobarvane lase, na soncu lasje sčasoma zbledijo in izgubijo svoj barvni pigment. To lahko preprečite s serijo negovalnih izdelkov za pobarvane lase, ki vsebujejo UV-filter. Šampon, balzam, maska za lase ter  lak za lase iz te serije zagotavljajo učinkovito nego las s proteini ali vitamini. Barva las ponovno zasije in zaradi dodatka antioksidantov in UV-zaščite ne zbledi.     

Nega las po sončenju

Po dolgem dnevu na plaži vam priporočamo nežno razvajanje las pod tušem. V tem primeru lahko posežete po šamponih in  balzamih za po sončenju, ki vsebujejo zelo nežno formulo. Takšni preparati odlično poskrbijo za zadostno vlago utrujenih in poškodovanih las zaradi izpostavljenosti soncu. Prav tako vsebujejo naravna olja, ki lasem podelijo mehkobo in voljnost. Vaši lasje bodo ponovno zažareli v vsem svojem sijaju. V primeru poškodovanih lasnih konic pri daljših laseh lahko uporabite sprej za razcepljene konice, ki jih bo ”zlepil”, tako da bodo lasje ponovno videti zdravo. Kljub temu je smiselno, da se lasje po dopustu na morju postrižejo za kakšen centimeter, zato da bodo videti bolj sveži in da se cepljenje konic ne bo razširilo.· Ta članek omenja vaš najljubši hats po super nizkih cenah. Izbirate lahko med dostavo v istem dnevu, dostavo z avtom ali prevzemom naročila.

Naravna zaščita za vaše lase (sadje in zelenjava)

V poletnem času pazite na to, da bo vaša prehrana vsebovala dovolj vitaminov, kot na primer vitamine C, E in betakaroten. Vitamini veljajo kot učinkoviti antioksidanti in so zelo uspešni v boju proti škodljivim prostim radikalom, ki uničujejo celice in se na soncu dokazano tvorijo v večjem številu. Marelice, jagode, grozdje, brokoli in špinača so zelo bogat in okusen vir vitaminov, ki nikakor ne sme manjkati na vašem poletnem jedilniku. 

Vir: www.schwarzkopf.si

X